Трендови за развој на LED рекламни екрани поставени на надворешна површина

Со развојот на надворешни LED рекламни екрани, Производите за пакување за површинска монтажа почнаа да се движат од внатрешно на отворено, и LED дисплеите за монтирање на надворешна површина станаа сè попопуларни, проширување на нивниот удел на пазарот. Побарувачката на пазарот за налепници за надворешни површини дополнително ќе се прошири и ќе го заземе главниот удел на пазарот, постепено навлегувајќи во уделот на пазарот со директно вметнување, но нема целосно да ги замени производите за директно вметнување бидејќи во одредени специфични прилики, тие сепак се посоодветни за користење на производи за директно вметнување. На пример, LED екранот што се гледа од далечина на врвот на висока зграда има мало влијание поради факторите на растојание и агол, и е енергетски поефикасен. Во овој случај, не е потребно површинско монтирање. Секако, Производите за монтирање на надворешна површина треба дополнително да се зајакнат во однос на запечатувањето, отпорност на високи и ниски температури, и отпорност на УВ. Очигледно, многу компании не работат доволно добро во овие области. Со континуиран напредок на технологијата за LED дисплеј, односот на концентрацијата на индустријата за пакување со LED дисплеј ќе станува се поголем и повисок. Како таканаречен опстанок на најсилните, претпријатијата кои можат да ја преживеат жестоката конкуренција мора да имаат свои карактеристики. Со бранот на реконструкција кој напаѓа одново и одново, претпријатијата без нивните единствени предности во иднина неизбежно ќе бидат елиминирани.


Покрај тоа, со континуиран развој на технологијата за мали пространства, барањата на луѓето за јасност на LED дисплеите исто така ќе бидат повисоки, и налепниците за надворешна површина не се исклучок. Тоа е да се каже, Налепниците за надворешна површина во иднина ќе се развиваат кон висока дефиниција. Затоа, ако LED дисплеите монтирани на надворешна површина сакаат да се движат кон висока дефиниција, тие треба да постигнат помало растојание, и LED дисплеите со мали растојанија сакаат да воспостават основа на пазарот на отворено. Површински монтирани LED уреди се исто така висококвалитетен избор за нивниот развој. Од ова, може да се заклучи дека комбинацијата на мало растојание и површинска монтажа ќе ги направи LED дисплеите за монтирање на надворешна површина повеќе со висока дефиниција, задоволат побарувачката на пазарот, и го окупираат пазарот на надворешни изложби.
Во последниве години, побарувачката за LED екрани за рекламирање на надворешна површина е зголемена на пазарот. LED рекламните екрани поставени на надворешна површина постепено ја добиваат наклонетоста на клиентите поради нивните предности како што се малото растојание меѓу точките и дисплејот со висока дефиниција.
Со цел да се постигнат подобри ефекти за гледање, луѓето бараат екранот за прикажување да се премести од едноставна целосна боја во реална, враќање на автентичноста на боите. Во исто време, тие исто така треба да постигнат удобна и јасна мапа како приказ на помал екран, исто како телевизор. Затоа, дисплеите со висока дефиниција претставени со LED дисплеи со мал чекор со висока густина ќе бидат идниот развојен тренд. Рекламниот ЛЕД екран поставен на надворешна површина има очигледни предности во однос на приказот на сликата, естетика, перспектива, одржување, итн. во споредба со прав по тип, што подобро ги задоволува барањата за надворешна употреба.

WhatsApp WhatsApp